METADATA en METACENTER

Problematiek
Veel bedrijven onderhouden niet, of zijn niet in staat op eenvoudige wijze de metadata van hun systemen te beheren. Hierdoor ontbreekt er overzicht in welke data er eigenlijk is binnen de organisatie en in de onderlinge verbanden. Metadata kan betrekking hebben op de business of op technische aspecten of allebei. Zeker is dat dit probleem zich veelvuldig voordoet bij Business Intelligence omgevingen vanwege inzet van de "best of breed" producten. Geen gewenste situatie qua metadata, en er zijn weinig tools die een robuuste oplossing hiervoor bieden. Althans, tot nu toe. Sinds kort doet MetaCenter haar intrede in de markt. Dit product wordt geleverd door Data Advantage Group.

MetaCenter
MetaCenter is het meest geavanceerde gereedschap voor het raadplegen en beheer van metagegevens in een heterogene omgeving. Via de zogeheten ActiveLinx-technologie kunt u in real time uw metadata raadplegen en koppelen. De data uit bijvoorbeeld Informatica’s PowerCenter repositories, Business Objects repositories en een ORACLE database kunnen gezamenlijk en gelijktijdig worden geraadpleegd. Ook kan men specifieke verbanden tussen de metadata onderling aangeven en vastleggen, zodat deze ook voor anderen binnen de organisatie duidelijk worden. Koppelingen met andere producten zijn ook mogelijk. Tevens kan men documenten opslaan en opzoeken. MetaCenter's repository is "customizable" en dus uit te breiden door uw organisatie.

Het betreft hier een "next generation" product. Voltaire Consultants is Reseller voor de Benelux. Neem contact op met ons, of raadpleeg de Data Advantage Group website, www.dag.com.