PROFIEL

Voltaire Consultants
Wie zijn wij? Wij zijn Data Integrators en Business Intelligence-specialisten. Sinds 1996 implementeren wij succesvolle Business Intelligence-oplossingen op projectbasis. Velen zijn u reeds voorgegaan en maken gebruik van onze creatieve en "high value" Business Intelligence-oplossingen. Voltaire Consultants zijn de Business Intelligence-specialisten bij uitstek!

Als uw bedrijf beter inzicht wenst in zijn klantgedrag, risico's m.b.t. klanten wil identificeren, of als u op zoek bent naar nieuwe marketing of cross-selling opportunities, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u nog geen data warehouse, dan ontsluit Voltaire Consultants de relevante bedrijfsgegevens snel en op inzichtelijke wijze. Geen probleem is te complex voor ons.

Onze klanten zijn Nederlandse bedrijven, multinationals en semi-overheidsinstellingen. Opdrachten zijn verstrekt in de sectoren telecom, logistiek, transport, energie, verzekering en financiŽle dienstverlening. Voltaire Consultants is toonaangevend in zowel de telecom- als verzekeringsector.

Visie
Alles verandert. De vertrouwde horizon is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een dynamische maatschappij waarin de hele wereld het speelveld is. Nieuwe kansen en nieuwe perspectieven,  maar ook dreigingen op economisch vlak. Dit alles stelt andere eisen aan de hedendaagse besluitvorming. Bij de ondersteuning van beslissingen speelt relevante informatie met daarbij de inzet van informatietechnologie een doorslaggevende rol. Cruciale bedrijfsfuncties zoals marketing, financieel management en logistieke besturing zijn volledig afhankelijk van de beschikbaarheid van "just-in-time" informatie bij de relevante personen. De vraag bij veel ondernemingen is of zij die besturingsinformatie op tijd krijgen aangeleverd, en dan wel in de juiste vorm.

Verder is er een verschuiving van "high volume" naar "high value". Klanten zijn grilliger, loyaliteit is niet meer vanzelfsprekend. De klassieke waardeketen is veranderd van een productieketen naar een vraaggestuurde keten. Zijn alle klanten eigenlijk interessant? Dit alles bij elkaar stelt andere eisen aan de besturing van de toekomstige organisatie. Kortom, bij de ondersteuning van kritische beslissingen speelt relevante informatie met daarbij de inzet van informatietechnologie steeds meer een doorslaggevende rol. Informatie is inmiddels dus een concurrerend bedrijfsmiddel geworden, en tegenwoordig wordt het ook steeds belangrijker om de betrouwbaarheid van die informatie te kunnen aantonen. Externe partijen (overheid, toezichthouders, consumentenorganisaties, etc.) vragen steeds vaker om aan te tonen dat de informatie die wordt verstrekt ook aantoonbaar juist is. Denkt u aan wetgevingen als Sarbanes-Oxley (SOx) en Basel. Deze eisen stellen specifieke voorwaarden voor het laad- en rapportageproces van uw ODS/Data Warehouse en vragen om geavanceerde controle mechanismen. 

De nieuwste trends die momenteel zichtbaar zijn in de markt van de Business Intelligence is dat het Midden en Kleinbedrijf (MKB) steeds meer gebruik gaat maken van Business Intelligence. Dit wijzen specifieke onderzoeken uit. Zie bijvoorbeeld: BI Enquete . Aan de ene kant krijgen zij de beschikking over steeds meer informatie die men wil gaan inzetten om hun afzetmarkt te vergroten, voordelen te behalen op de concurrentie en huidige klanten beter van dienst te zijn. Aan de andere kant worden de kosten van hardware en specifieke BI software steeds goedkoper (denkt u maar aan Open Source BI tools die steeds beter worden). 

Wij verwachten dan ook dat Open Source BI software steeds meer toegepast gaat worden, zeker binnen de overheidssector en de kleinere bedrijven. Dit is ook de verwachting van toonaangevende onderzoeksbureaus: "By 2012, Adoption of Open-Source BI Being Used as an Enterprisewide Standard Platform Will Triple" --Gartner Research. 

In het verlengde hiervan kan ook het concept van Software as a Service vermeld worden. Zeker voor bedrijven die geen eigen ICT-afdeling hebben (bijvoorbeeld MKB) maar die toch Business Intelligence nodig hebben om de concurrentie voor te blijven, is SaaS een goed alternatief. De SaaS-provider laadt de benodigde data in hun zelfbeheerde en opgezette database(s) in, zorgt voor allerlei controles en rapportages daarop en zorgt er vervolgens voor dat de informatie in de gewenste rapportagevorm wordt verspreid naar de klant. Het is bijvoorbeeld een zeer mooie oplossing voor coŲperaties van bedrijven (makelaars, notarissen, apotheken) die wel allemaal informatie delen of rapportages over hun branche willen hebben om te kijken hoe elk lid presteert t.ov. de rest van de branche, maar waarbij de ICT afdeling zelf niet volwassen genoeg is om dit allemaal op te zetten en te ondersteunen.

Het belang van een Corporate Business Intelligence-strategie en bijbehorende bedrijfsvisie zal alleen maar toenemen in de toekomst. Bedrijven die dit inzien zullen de spelers van morgen en overmorgen zijn.

Missie

Voltaire Consultants heeft als missie:
"de optimalisatie van de besluitvorming bij haar klanten".

Onze missie bereiken wij door:
Onze klanten bij hun beslissingen ondersteunen door middel van het tijdig beschikbaar krijgen van kwalitatief goede en relevante informatie.
Niet blijven steken in adviezen; wij zijn pas tevreden met de daadwerkelijke implementatie van advies en ontwerp.

Expertise
Voltaire Consultants is Solutions Provider op de volgende terreinen:
Business Intelligence en Decision Support Systemen (DSS).
Data Warehousing.
Data Mining.
Database Marketing.
Analytische CRM.
Operations Research.
Balanced Score Card.
Reconciliation.
Revenue Assurance.
Operational Data Store.
Projectmanagement op basis van bekende methodieken (o.a. PRINCE2).
Open Source Business Intelligence software.
Software as a Service (SaaS).

Onze diensten worden aangeboden in diverse vormen: fixed-price, inhuur of outsourcing of SaaS.